حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی شناخته شد | ۲۷۶ شهید غیر نظامی در جنگ ۱۲ روزه
سخنگوی دولت:

حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی شناخته شد | ۲۷۶ شهید غیر نظامی در جنگ ۱۲ روزه

سخنگوی دولت گفت: حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی از سوی نهادهای بین‌المللی شناخته شده است.
کد خبر: ۱۵۱۱۲۲۴

به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی دولت، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری خود که در محل مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با گرامی داشت یاد و خاطره شهدا، به بیان آماری در خصوص ۱۲ روز جنگ تحمیلی با رژیم صهیونیستی پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای آغاز جنگ وزرا به تناسب کار فعالیت خود را شروع کردند، وزیر بهداشت و تمام کادر درمان کار را آغاز کردند، اتاق‌های بحران فعال شد و سازمان‌های متولی حوزه آسیب‌ها نظیر هلال احمر فعال و دست به کار شدند تا موضوع به سرعت سازماندهی شد.

۱۰۶۲ شهید در طول ۱۲ روز جنگ

وی با بیان اینکه ۱۰۶۲ شهید در طول ۱۲ روز جنگ تقدیم کردیم، توضیح داد: ۱۰۲ شهید زن و ۳۸ شهید کودک داشتیم. پنج نفر از شهدا امدادگر و ۱۸ نفر از کادر درمان بودند. ۶ پزشک و پنج پرستار و هفت امدادگر شهید شدند.

طبق اظهارات سخنگوی دولت، از بین شهدا ۳۴ نفر دانش آموز و پنج شهید از جامعه فرهنگیان بودند و از اساتید و هیات علمی دانشگاه نیز شهید تقدیم میهن کردیم.

مهاجرانی ادامه داد: ۲۷۶ شهید غیر نظامی داشتیم. استان تهران با ۲۶۵ شهید بالاترین تعداد شهید را داشت. آسیب به مراکز غیر نظامی را شاهد بودیم و ۳۶ مدرسه در ۱۶ استان آسیب دیدند. ۲۱۹ واحد صنعتی از کارخانه تا واحد صنعتی کوچک تر آسیب دیدند. به منزل ۲۲ استاد دانشگاه آسیب وارد شد. هفت بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد اصابت قرار گرفتند. ۸ هزار واحد مسکونی اسیب دید. البته فرآیند باز سازی در حال انجام است. ۲۳۰ مدرسه در این ۱۲ روز پناهگاه و ۵۶ مدرسه در اختیار افراد اسیب دیده قرار گرفت. از آنجا که مدارس مکان امن شناخته می‌شوند و موقع طراحی به این شاخص دقت می‌شود؛ ۲۵ مدرسه در اختیار مدیریت بحران قرار گرفت.

وی خاطر نشان کرد:حمله به زندان اوین مصداق جنایت جنگی از سوی نهادهای بین‌المللی لمللی شناخته شده است.

سخنگوی دولت درباره کارگروه‌های تشکیل شده برای مدیریت امور در ایام جنگ ۱۲ روزه، توضیح داد: در صبح جمعه ۲۳ خرداد ماه ۴ کارگروه شکل گرفت که متولی امور بودند. کارها را به سرعت دنبال کردیم.کارگروه امور زیربنایی تشکیل شد که وزیر صنعت معدن و تجارت متولی آن بود. کارگروه امور اقتصادی با ریاست سازمان برنانه بودجه تشکیل شد‌. کارگروه رسانه با ریاست رییس شورای اطلاع رسانی دولت تشکیل شد. این کارگروه ها کار را به شدت دنبال کردند. همچنین استانداران اختیاراتی ویژه در این ایام برای مدیریت امور دریافت کردند. در مدیریت بازار نیز اقدامات خوبی رخ داد.

وی ادامه داد: قریب به یک میلیون تن کالا از بنادر تخلیه شد و به شهرها رسید. نزدیک ۲۰۰ میلیون لیتر بزنین در روز اول عرضه کردیم. شاهد بهم ریختگی در صف بنزین نبودیم و مردم همراهی کردند. ملتی که ریشه دار و اصیل باشد در بحران ها خود را معرفی می‌کند. ملت نشان دادند چطور مردمی هستند و چقدر با اصالت و ریشه دار رفتار می‌کنند. بیمارستان ها ۵۸۰۰ مجروح را در این ۱۲ روز درمان کردند و قریب به هزار عمل جراحی در این ۱۲ روز رخ داد؛ این علاوه بر ورود بیمار و مراجع معمولی بود و امور انجام می‌شد.

مهاجرانی از تدوین ۲ بسته برای حمایت از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکت‌هایی که در طول ۱۲ روز جنگ در حوزه نیروی انسانی و زیر ساخت و فروش و مواد اولیه آسیب دیده و خسارت داشتند می‌توانند تسهیلات ۹ ماهه تا سقف ۷ میلیارد تومان و با سه ماه تنفس دریافت کنند. این تسهیلات برای آنهایی است که تعدیل نیروی انسانی در آن ۱۲ روز نداشتند و الان نیز تعدیل نیرو ندارند. هدف از این بسته کمک به افزایش سهم جوانان در اشتغال است. بسته دوم نیز برای شرکت هایی است که بیش از ۳۰۰ نفر نیروی انسانی دارند در این ۱۲ روز فعالیت داشتند. این بسته از ۱۰۰ میلیارد شروع می‌شود و رقم آن به تناسب نوع فعالیت شرکت قابل افزایش است. این تسهیلات ۶ ماهه با تنفس سه ماهه است‌.

امان از غزه!

سخنگوی دولت در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به جنایات جنگی که در غزه در حال وقوع است، توضیح داد: امان از غزه!. نمی‌توان این صحنه ها را نگاه کرد. از کلمه انسان شرمم می‌آید. این مردم چه گناهی کردند؟. این صحنه ها به معنای واقعی دل هر انسانی را به درد می‌آورد و شرم بر اینها که اینگونه نام انسان را یدک می‌کشند. تعداد شهدای غزه قریب به ۶۰ هزار نفر شده است و تعدادی از این شهدا کودکانی هستند که به خاطر گرسنگی جان می‌دهند. دریغ و درد و شرم بر جهانی باد که در قرن ۲۱ انسان هایی را اینگونه در گرسنگی قرار می‌دهد که کودکان از گرسنگی جان دهند.

وی افزود: با صحبت‌هایی که با هلال احمر داشتیم قرار است همانگونه که رسالت این سازمان است؛ هماهنگی با نهاد‌های بشر دوستانه داشتیم باشند و برای ارسال قسمتی از کمک های بشر دوستانه اقدام کنند. امیدواریم اجازه دهند این کمک ها به غزه برسد چون یکی از مشکلات این است و رسیدن این کمک ها به دست مردم چالش جدی است. هلال احمر پیگیر موضوع است.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت چه درسی از این ۱۲ روز جنگ گرفت؟، اظهار کرد: با رویکرد علمی و نظام مند نقاط قوت و ضعف دستگاه ها در حال بررسی است. اینکه نیاز باشد یکپارچگی بیشتر انجام شود در حال بررسی است. با نظارت معاون اول این کار در حال پیگیری است. یکی از نقاط قوت و دستاوردهای این دفاع مقدس این بود که فهمیدیم باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی از حکمرانی را با مردم شروع کنیم. بیشتر همدیگر را تاب آوریم و از نقد نرنجیم. باید بدانیم نقد ناشی از دوست داشتن است. نقد ناشی از این است که فردی می‌خواهد کارکرد بهتر باشد. لذا تحلیلی همه جانبه مبنی بر نقاط قوت، ضعف، تهدید و قوت در حال انجام از سوی همه دستگاه‌ها است و به صورت یک پارچه نیز در حال انجام است.

باید بیشتر با مردم حرف بزنیم

سخنگوی دولت با بیان اینکه در این مدت متوجه شدیم باید بیشتر با مردم حرف بزنیم، اظهار کرد: باید بیشتر صدای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم و میزان واگذاری امور به مردم را بیشتر کنیم و اعتماد به مردم داشته باشیم. بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی دولت بدانیم و امور را به او واگذار کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص برنامه دولت برای مدیریت اقتصادی و اجتماعی جنگ و کنترل قیمت ها و تامین کالای اساسی خاطرنشان کرد: دولت برنامه‌ای را شروع کرده است مبنی بر ارزیابی آنچه گذشته است و شناسایی نقاط نیاز به بهود را در دستور دارد. برای عرضه کالاهای اساسی دولت حساس است. رئیس جمهور در هر جلسه دولت درباره معیشت مردم توضیحات جدی می‌دهد. در جهت پشتیبانی امنیت غذایی کشور و تثبیت قیمت ها برای تامین کالاهای اساسی ارز ترجیحی برگشت. کالاهای ارز ترجیحی با ارز ترجیحی ارائه شدند. دولت ممنوعیت برای برخی کالاها را برای مدیریت قیمت ها برداشت. تداوم کسب و کار به این بستگی دارد که میزان جریان عرضه را مدیریت کنیم. تلاش دولت این است زندگی‌مردم را به شرایط عادی برگرداند.

مهاجرانی در پاسخ به اینکه دولت برای حفظ سرمایه اجتماعی چه اقداماتی انجام می‌دهد؟، تصریح کرد: سرمایه اجتماعی موضوعی است که هم در نهاد دولت و هم در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. مرکز پژوهش‌های مجلس مطالعه‌ای در این امر به جهت اهمیت موضوع انجام داد. موضوع سرمایه اجتماعی، رضایتمندی، مشارکت و اعتماد مفاهیم در هم تنیده‌ای هستند. در این مسیر برنامه ها در حال دنبال شدن است. افزایش اقتدار ما در مسیر بازدارندگی مهم است تا اعتماد زیاد تر شود. موضوع دیگر افزایش مشارکت و نشاط اجتماعی است که بسیار جدی است. افزایش شفافیت، مبارزه با فساد و جلوگیری از تکرار ناکارآمدی مطالبه مردم است. این امور در دولت در حال پیگیری است.

مخرج مشترک همه ایرانیان امروز ایران است

سخنگوی دولت با اشاره به ایجاد سامانه فواد از سوی سازمان اداری و استخدامی در راستای بهبود عملکرد دستگاه‌های دولتی خاطر نشان کرد: بخش دولتی باید پاسخگو در مقابل مردم باشد. تقویت هماهنگی نهادهای دولت یکی از موضوعاتی است که بین بخش‌های مختلف دنبال می‌شود. تقویت هویت ملی و فرهنگی به طور جدی دنبال می‌شود. همه به این نقطه رسیدیم که امروز همه ما پای کار ایران باید بایستیم. این امر را به مراسم شب عاشورا ارجاع می‌دهم که مقام معظم رهبری از مداح خواستند «ایران ایران» بخواند و این یعنی مخرج مشترک همه ایرانیان امروز، ایران است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰